Wat is renovatie en is jouw woning er aan toe?

Je hoort het tegenwoordig heel vaak: mensen die hun woning gaan renoveren. Je gaat er gelijk van denken: wat houdt het renoveren van een woning in en moet jij het ook doen? Ik heb een blog geschreven waarin ik uitleg wat het renoveren van een woning is en of het verstandig is dat jij er ook aan begint!

Wat is renovatie?

Renovatie komt van het Latijnse woord ‘renovare’, wat letterlijk ‘vernieuwen’ betekent. Als je een woning gaat renoveren, ben je dus in principe je woning aan het vernieuwen. De renovatie zorgt ervoor dat de woning weer wordt geoptimaliseerd. Je hebt weer meer wooncomfort en je huis krijgt weer een frissere uitstraling.

Hoe renoveer je je woning?

Je kunt op verschillende manieren de woning renoveren. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Er zijn kleine renovaties die je kunt doen zoals een nieuwe vloer leggen, de muren stuken of de CV installatie vervangen of verbeteren. Als je ervoor kiest om de buitenkant van het huis te renoveren kun je denken aan het opnieuw laten schilderen van het huis, kozijnen en andere houten onderdelen laten vervangen en het isoleren van de buitenmuren. Voor elk soort renovatie kun je wel een aannemer inhuren.

Moet jij ook renoveren?

Het ligt er compleet aan in wat voor woning je woont! Woon je in een huis dat net een paar jaar geleden helemaal nieuw gebouwd is? Dan heb je weinig te renoveren. Hoe ouder het huis is, hoe meer je te renoveren hebt. Als je twijfelt over de renovatie kun je het beste een specialist laten komen die voor jou in kaart kan brengen wat er gerenoveerd moet worden.

Welke bedrijven huur je in?

Voordat je begint aan de renovatie ga je kijken wat er precies gerenoveerd moet worden. Zoals ik hierboven al zei, op elk gebied is wel een aannemer te vinden die de renovatie voor jou kan doen. Misschien kun je zelf wel wat doen maar dat kost flink meer tijd. Ik heb een aantal bedrijven voor je op gezocht die je kunt benaderen voor renovatie. Wil je een nieuwe vloer of de huidige vloer laten onderhouden? Voor een nieuwe vloer zit je goed bij Epoxy Vloeren EU, voor onderhoud moet je naar ReKa Vloer. Als je toe bent aan een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken kun je het beste naar Schuurbiers! Voor een renovatie van uw dak of een nieuw dak kunt u terecht bij FEDORgroep.