De woontrends van 2019

Elk jaar heb je weer nieuwe woontrends en elk jaar zijn ze weer compleet anders. Misschien ben jij niet zo iemand die elk jaar de trends strak bijhoudt, maar toch is het gunstig om te weten wat de trends van dit jaar zijn. In dit blog zet ik de trends op een rijtje, misschien haal je er nog wat inspiratie uit om je huis op te leuken!

Ronde vormen

Daar waar sommige jaren hoeken helemaal in zijn, zijn het dit jaar de ronde vormen die hun opwachting maken. Hierbij kun je denken aan ronde tafels, stoelen en banken. Hierdoor wordt jouw moderne inrichting wat minder stijf: het krijgt een wat zachtere en meer sfeervolle uitstraling! Heb je geen zin om nieuwe meubels te kopen? Kies dan voor ronde tapijten, spiegels of kussens!

Opvallend behang

Behang kun je met heel veel verschillende opdrukken krijgen. Een wat meer opvallend behang zorgt ervoor dat de kamer een wat meer gewaagde uitstraling krijgt! Het maakt hierbij niet uit of je nou kiest voor een stoer behang of een wat liever behang met bloemenmotief, zolang het maar een echte eyecatcher is!

Kamerplanten

Een trend die is begonnen in 2018 en zich heeft doorgezet in 2019 zijn de kamerplanten. Ziet jouw woonkamer er helemaal uit als een complete jungle? Hartstikke mooi! De planten kunnen bij deze trends gewoon lekker blijven staan. Daarbij zorgen planten voor extra zuurstof in de kamer en als je tegen ze praat worden ze ook nog eens blij! Hoe mooi is dat?

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn echt een goede interieurtrend in 2019. Veel bedrijven en mensen proberen meer milieubewust te zijn en er worden dan ook veel producten van natuurlijke materialen ontwikkeld. Ga bijvoorbeeld voor een boekenkast met mooie ruwe houten planken of een robuuste eettafel. Zelfs lampen worden tegenwoordig van natuurlijk materiaal gemaakt!

Verbouwen of renoveren

Heb je allemaal producten aangeschaft voor in de woonkamer maar vind je dat het toch nog niet genoeg is? Dan kun je ervoor kiezen om te renoveren! Ga bijvoorbeeld voor een mooie gietvloer van Epoxy Vloeren EU of misschien wil je je huidige vloer wel laten reinigen? Dat kan door ReKa Vloer! Voor nieuwe badkamers en keukens kun je terecht bij Schuurbiers. Uiteraard is er op veel meer vlakken te renoveren. Ben je helemaal klaar met de binnenkant van het huis en is nu de buitenkant aan de beurt? Lammers Renovatie staat je graag van dienst!